10 produccions internacionals competeixen a la Secció Oficial del 14è Festival Zoom
Opten als Premis Zoom a la millor pel·lícula, millor director, millor guió i millor interpretació
Del 22 al 27 de novembre torna una nova edició del Festival Zoom, el festival Internacional de Ficció per a televisió, a Igualada i a Barcelona. Una cita imperdible per a tots els amants de la ficció per a televisió de Catalunya, l’Estat Espanyol i d’arreu del món. Com a novetat, el Zoom suma enguany un dia més de programació del festival, començant amb la programació el dimarts 22.
Les pel·lícules de la Secció Oficial d’enguany són; 22 ángeles (Espanya, 2016), Agnes (Alemanya, 2016), Birthday (Regne Unit, 2015), Cervantes contra Lope (Espanya, 2015), Ebre, del bressol a la batalla (Espanya, 2016), Félvilág (Hongria, 2015), Freistatt (Alemanya, 2015), Groenland (Holanda, 2015), Hope (Holanda, 2015), Lampedusa, dall’orizzonte in poi (Itàlia, 2016).
22 Ángeles (Espanya, 2016), és l’adaptació de la novel·la Ángeles Custodios d’Almudena Arteaga, dirigida per Miguel Bardem (Prim el asesinato de la calle del turco, El asesinato de Carrero Blanco) i adaptada per Alicia Luna (Te doy mis ojos).
Agnes (Alemanya, 2016), de Johannes Schmid és una pel·lícula basada en el famós llibre del suís Peter Stamm (Agnes, 1998) que ha estat traduït a més de vint llengües.
Birthday (Regne Unit, 2015) de Roger Michell és una adaptació de l’aclamat guió teatral escrit per Joe Penhall i protagonitzat per un sorprenent Stephen Mangan, es tracta d’una pel·lícula divertida i dramàtica alhora.
Cervantes contra Lope (Espanya, 2015) de Manuel Huerga és una TV Movie que retrata l’enfrontament que van viure a començaments del segle XVII dos dels escriptors més famosos de la història de la literatura europea, Miguel de Cervantes i Félix Lope de Vega. El tema es tracta com un suposat documental.
Ebre, del bressol a la batalla (Espanya, 2016) de Román Parrado narra la història d’uns joves d’entre 17 i 18 anys que van ser obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales. Una producció que servirà per explicar la història de “La quinta del biberó”, uns fets que mai abans s’havien traslladat ni al cinema ni a la televisió. Aquesta projecció també forma part del Cicle Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català.
Félvilág (Hongria, 2015) d’Attila Szász és una pel·lícula basada en una història real sobre amor, sexe, poder, passió i assassinat. Una història plena d’erotisme, suspens i violència que revela la cara més fosca de la naturalesa humana.
Freistatt (Alemanya, 2015) de Marc Brummund és una pel·lícula basada en fets reals, sobre la lluita d’un nen per salvar les restes d’humanitat i dignitat en un sistema social opressiu.
Groenland (Holanda, 2015) de Tomas Kaan narra la història d’amor entre el fotògraf Hugo (Thomas Ryckewaert) i la jove i atractiva Iris (Gaite Jansen) a Groenlàndia. És un intent d’unir ficció i documental a través del film i la fotografia.
Hope (Holanda, 2015) de Erik de Bruyn és un telefilm amb una trama sexual i financera inspirat en el cas de Heleen Mees, una dona forta i valenta que va estar relacionada amb el directiu del Citibank Willem Buiter.
Lampedusa, dall’orizzonte in poi (Itàlia, 2016) de Marco Pontecorvo és una minisèrie de dos capítols que explica una història de ficció basada en la vida diària i real de la gent que dóna la primera assistència als immigrants il·legals que arriben a l’illa de Lampedusa.
Aquí podeu veure les fitxes de totes les pel·lícules de la Secció Oficial del Zoom Festival ’16.
A part de les tvmovies i mini-sèries nacionals i internacionals de la Secció Oficial, una de les novetats d’enguany és la secció Zoom Formats, que comptarà amb nous formats televisius de no ficció (reportatges periodístics, documentals, programes de divulgació i entreteniment).
Al llarg dels sis dies del Zoom també es podrà gaudir de les seccions Zoom Sèries; Zoom Kids, amb projeccions infantils; el talent local a Zoom KM0; Zoom Jove, on es podran veure els millors curtmetratges programats per Joan Fitó amb la col·laboració del CineClub d’Igualada i les websèries, que compten amb la col·laboració d’Òmnium Cultural; les noves produccions al Zoom Especial. A més, un any més tindran lloc les classes professionals destinades als joves, dins de la secció Zoom Class.